[Téma] Charly vs. Icaro s plexi
Máte někdo zkušenost s helmou s plexi? Zajímá mě praktická zkušenost, jestli helma nehučí, nazamlžuje se v zime a kdo to u nás dealuje.
Předem dík za info
-
1 RE: Charly vs. Icaro s plexi
Ahoj, nevim jak moc bude moje odpoved relevantni pac asi vybiras trosku jiny typ helmy ale na motor mam tuto:
http://www.icaro2000.com/Products/Helmets/Rollbar/Rollbar.htm
Zamlzit zadychanim to jsme schopny i v lete pred startem. Pred dvema tydny kdyz bylo hodne minus jsem si tak nesikovne dychnul do skla, ze se mi zamlzilo a zamrzlo dokonce za letu. Vetsinou letim s trosku pootevrenym hledim at to trosku vetra.
Narozdil od motorkaskych firem jsem si na jejich strankach ale nevsim, ze by zamlzovani se snazili nejak resit.
-
2 RE: Charly vs. Icaro s plexi
Zdar. Používam Icaro 4 fight cut. Keď moc funím a zavrem plexi tak sa zamlží trocha v oblasti nosu kúsok nad miestom kde dolieha plexi na chránič čeluste. Problém s tým ale nemám, keďže si nechávam plexi kúsok pootvorené. Dýcham čerstvý vzduch, plexi sa nemlží (v zime nenamŕza), lepšie počujem a cítim okolie. Tiež záleži aj od toho ako ti helma sadne na hlavu. Myslím, že niekomu s väčšou hlavou sadne (4 fight) tak, že vydýchnutý vzduch z nosa sa vyzráža na čalúnení chrániča čeluste. S hlukom žiadny problem nemam. Skôr naopak, pokial nenechám plexi pootvorené tak je neprirodzene ticho. Pokial plnánuješ integrálku tak rátaj aj s tým, že sa z flašky bez hadičky nenapiješ a do vysielačky tiež moc nepokecáš. V mojej je dosť miesta na headset takže bez problémov. Treba si ale na ten pohľad cez zaoblené plexi zvyknúť.
-
3 RE: Charly vs. Icaro s plexi
Chceš bejt ještě o pul kilasku rychlejsi jo?? :))
-
4 RE: Charly vs. Icaro s plexi
Mikymen: Nechci mít zmrlej ksicht :)
A kdo to u nás dealuje, nebo může sehnat?
-
5 RE: Charly vs. Icaro s plexi
Ahoj Kosťo,
s plexi lítám mnoho let a nemám nejenom zmrzlej v zimě, ale ani spálenej na jaře (ksicht). Ale koupil jsem si ji hlavně proto, že mi nepomohly nikdy žádný brýle a pořád mi slzely oči, plexi mám tmavé s UV filtrem.
Po startu to vždycky zavřu a nehučí to, protože je to letecká/rogalistická ICARO helma, slyším v tom normálně všechno, včetně šustění hadérky. Mlží se to pravidelně až když lítám těsně kolem mraků, ale stačí pootevřít na malou škvíru a je to pryč. Ty ale přistáváš vždycky skoro potmě, tak by sis to musel asi otevírat před dosednutím,..... ale jinak NO PROBLEMO
-
6 RE: Charly vs. Icaro s plexi
Jo a já jsem to koupil kdysi dávno od Pavla Břízy ze Zlína - NIRVANA
-
7 RE: Charly vs. Icaro s plexi
Mám Icaro, tu se zobákem. Je velice lehká. Plexi jsem sundal. Nemáš kontakt se vzduchem. Je až s podivem, kolik informací ztratíš. Vůně vzduchu. Rychlost a směr větru. To vše cítíš na obličeji. Tedy alespoň já a zdálo se mi škoda o to přijít. Tak jsem plexi odmontoval a vylezl s kokpitu zpět na vzduch. ;-) Taky mi vadil zadní "aerodinamický" klín, je problém se zaklonit. Už jsem si zvykl, nebo se už tolik nedívám nahoru ;-)
Možná by bylo řešením toto a pod. www.google.cz