[Téma] AVAX XC2, MAGUS XC, VENUS
Má někdo zkušenosti s porovnáním těchto padáků? Dík za ně ivo.uh@centrum.cz
-
1 RE: AVAX XC2, MAGUS XC, VENUS
Mrkni tady http://www.para2000.org/wings/index.html
-
2 RE: AVAX XC2, MAGUS XC, VENUS
No porovnání dle údajů od výrobců je trošku ošemetný a není nad to si kluzák vyzkoušet, každému vyhovuje jiný styl řízení, reakcí atd. Já mám osobní zkušenost pouze s Avax XC2 a jsem nadšen. Příští rok bych velmi rád porovnal s ostatními, uvidíme...
No ale základní představu si člověk udělá... štíhlost/test:
Avax XC 2 - 6,38 - EN C
Magux XC - 6,23 - DHV 2/3
Venus 2 (?) - (6,2 ?) - (EN D?)
-
3 RE: AVAX XC2, MAGUS XC, VENUS
Jaká je převodní tabulka mezi testy dle EN
a DHV ?
-
4 RE: AVAX XC2, MAGUS XC, VENUS
než bych začal vzpomínat....www.sky-cz.com...je to někde na konci.... ale přesný "převodník" není...doporučuji zkoušet:...a možná nejen české výrobky:-)
-
5 RE: AVAX XC2, MAGUS XC, VENUS
EN A - DHV 1
EN B - DHV 1-2
EN C - DHV 2
EN D - DHV 2-3
Je to ale jen zhruba, testy nejsou identicke, nicmene toto je oficialni "prevod" ktery plati u nas.
-
6 RE: AVAX XC2, MAGUS XC, VENUS
ad štíhlost - souhlasím s tím, že štíhlost je jedna z mála objektivních hodnot. bohužel. spíš bych postavil otázku trochu jinak - co vlastně od toho křídla chci? výko? bezpečnost? obratnost....případně jakou kombinaci....
-
7 RE: AVAX XC2, MAGUS XC, VENUS
lítam magus XC chvíli, a je naprostá spokojenost... na svůj výhon je dost hodnej. oproti intoxu je naprosto jiný řízení a dynamika... ale venus bude asi rychlejší na max rychlosti... už sem to někde zkoušel.. lítam zatížení cca v polovině.... letos přidam vodu a budu zkoušet lítat na horní hranici... docela bych se rád sešel ve vzduchu s ostatníma a srovnat to za letu... :) Jarda PM
-
8 RE: AVAX XC2, MAGUS XC, VENUS
-
9 RE: AVAX XC2, MAGUS XC, VENUS
Tenhle vyber jsem na podzim resil taky. Osobne jsem z Vegy2 vyzkousel zanovniho MaguseXC a byl jsem nadsen. Pak stareho vypraskaneho Venuse a nadsen jsem moc nebyl. Ale uz se mi sije Venus2 a ocekavam, ze budu opet nadsen :)
Ciste techicky je to slozity vyber, tady maji vahu dobre vztahy/preference/zvyk na konstrukteruv rukopis...
-
10 RE: AVAX XC2, MAGUS XC, VENUS
dal sem další jarní výlet a mabus xc nezklamal.... na zatížení ve spodní hranici se chová trochu měkce, je vidět že je nenatlakovanej tolik, ale stabilita zůstala, míň to padá, a da se udržet i na menších stoupákách... akorád přibylo trochu tich zašustění než se natlakuje po nějakém tom nestandartním stavu.. obecně se chová líp když ho víc zatížím.. aspň na 3/4..
Jarda PM