[Téma] Nový Medard
Ahoj, zajímalo by mě jestli jsem jediný kdo má problém s novým Medardem. Dříve byl pro mě rovnocenný soupeř pro FlyMet a meteo.pl.
Teď bych řekl, že je konstantně úplně mimo.
Viz. srovnání:
Medard:
FlyMet:
Družice:
-
1 RE: Nový Medard
Taky se mi ta změna vůbec nelíbí, ale nespíš je to moc nezajímá. Od té doby, se na něj nedívám. Snad to neměnili jen, aby zbytečně utratili peníze.
-
2 RE: Nový Medard
Podle mých dlouholetých zkušeností Medard nikdy moc nefungoval a nepoužíval jsem ho.
Flymet, Windguru super, pro Beskydy a SK http://www.shmu.sk/sk/?page=474
-
3 RE: Nový Medard
Taky mam pocit, ze medard nikdy moc nefungoval. Ale uz ho nekolik let nesleduju. Podle me nejspolehlivejsi plachtarska predpoved pro cechy je GFS. Jenom je potreba se ho naucit cist :-).
-
4 RE: Nový Medard
zatím se dost trefují na www.windyty.com ale nevím jak moc sedí vyšši vítr ???
-
5 RE: Nový Medard
Vsak taky windyty je gfs ;)
-
6 RE: Nový Medard
IMHO na predpoved vetru v Cechach funguje nejlepe flymet a gfs (maji urcita specifika, ktere je potreba vedet a neverit tomu slepe - gfs kvuli tomu ze se jedna o globalni model s hrubym modelem terenu, takze vubec nezvlada takove ty podzimni a zimni inverzni situace, flymet zase kvuli nekterym chybam, ktere se v nem pravidelne objevuji).
Na predpoved termiky dobre funguje flymet (jinou podrobnou predpoved termiky ani nemame, skoda, ze tu nekdo neprovozuje pekny RASP model zamereny na Cechy).
Na obecnou predpoved oblacnosti a srazek ma u me velmi dobry kredit Aladin z CHMU.
Medard byl pro nase ucely odjakziva dost naprd.