[Téma] V jaké výšce je možné létat ?
Ahoj, už nějakou dobu se zajímám o paragliding a časem si budu dělat průkaz.Jen jsem narazil na letecké prostory a absolutně nechápu to značení...
Např : Chtěl bych létat v omezeném leteckém prostoru který je označen : "TMA I Ostrava -
Dolní mez:300 m (AGL)
Horní mez :2850 m (FL)
Co to znamená ? Znamená to, že mohu létat do výšky pouze 300 metrů a nebo nesmím překročit onu horní mez a můžu si třeba lítat ve 1000 metrech ?
Fakt jsem hledal vysvětlení všude možně, ale bohužel nic jsem neobjevil..děkuju za vysvětlení
-
1 RE: V jaké výšce je možné létat ?
Pravdepodobne mas na mysli TMA I Ostrava [1000ft AGL - FL95] To znamena, ze ten prostor zacina od vysky 1000stop nad zemi/cca 300m/ a konci ve vysce letove hladiny 9500 stop. V tom prostoru tedy muzes letat jen do tech cca. 300m nad zemi.
-
2 RE: V jaké výšce je možné létat ?
Ted to po sobe ctu a vypada to blbe, takze v tom prostoru nesmis letat vubec, ale muzes letat pod nim do 1000 stop /cca 300m/ nad zemi.
-
3 RE: V jaké výšce je možné létat ?
Díky moc za vysvětlení.Myslel jsem si, že to tak je, ale raději se zeptat.
A když v prostoru kde chci létat není žádný omezený letecký prostor, tak do jaké výšky lze až vystoupat ?
-
4 RE: V jaké výšce je možné létat ?
Do horni hranice prostoru tridy E - tj letova hladina FL 95 - 9500 stop - cca 2900m. S prevodnima vyskama te zatim neni nutno zatezovat. :-)
-
5 RE: V jaké výšce je možné létat ?
-
6 RE: V jaké výšce je možné létat ?
Prostory a další vědomosti najdeš tady, můžeš se začít připravovat: